The Elder Scrolls V: Skyrim News #9

26.03.2011 13:44

 

    Po delší odmlce a čekání na nějaké nové informace, které se bohužel neobjevily, jsem se rozhodl přeložit další článek ze serveru Gameinformer.com. Originál tohoto článku se nazývá The Sounds Of Skyrim a ti z Vás, kteří alespoň trochu ovládají angličtinu tuší, o čem článek je. Článek se zabývá ozvučením TESV: Skyrim a také hudbou.

 

The Sounds Of Skyrim

    V takto zozsáhlé RPG hře, jakou The Elder Scrolls V: Skyrim bezesporu je, může dobré ozvučení navodit příjemný požitek ze hry, ale může jej také stejně dobře zkazit. Hudební téma, které je úplně mimo, špatný dabér v hlavní roli nebo hloupý zvukový efekt může úplně zkazit požitek ze hry. Na druhou stranu ale dobře zpracovaný zvuk (jak hudba, tak různé zvuky prostředí) může hráči pomoci lépe se ponořit do hry. Z tohoto důvodu jsme si pro Vás připravili interview s Markem Lampertem, audio režisérem a zvukovým designérem Bethesda Game Studios, který má nastarost ozvučení pro Skyrim. Odhalil nám podrobnosti týkající se zvukových prvků, se kterými se ve hře setkáte a přidal i několik zajímavých ukázek.

 

Video 1

    Lampert diskutuje o zvukovém designu a zvukových efektech pro Skyrim a o tom, jak sbírá podklady. Následně přidává ukázky zvuků pro některá stvoření a kouzla.

 

 

Video 2

    V tomto videu Lampert odhaluje filozofii práce hlasu ve hře.

 

 

Video 3

    Lampert popisuje, jak vytváří zvuky pro draky a dračí výkřiky, jeden z nových mechanizmů Skyrimu. 

 

 

Video 4

    Lampert ukazuje některé z úžasných hudebních témat, která pro The Elder Scrolls složil Jeremy Soule (pro ty, kteří jej neznají - jde o takového Johna Williamse hudby k PC hrám).

 

 

Toto je překlad článku ze serveru Gameinformer.com.

Se všemi informacemi by pracováno v souladu s licencí CC (Creative Commons).

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1332