The Elder Scrolls V: Skyrim News #32

21.01.2012 14:31

 

    V poslední době se toho kolem The Elder Scrolls V: Skyrim oficiálně moc neděje. I tak můžeme na internetu najít zajímavé informace. Dnešní článek bych tedy rozdělil na tři samostatné části. Tou první budou patche pro Skyrim - co už vyšlo a na co se můžeme těšit. Druhou bude Creation Kit a třetí Fan Art tvorba.

 

Patche

    Hned po vydání hry se začaly ze všech stran ozývat připomínky k obrovské zabugovanosti hry. Osobně se k tomuto příliš vyjadřovat nemůžu, protože, jak jsem již psal v minulém článku, setkal jsem se jen s pár bugy a ty navíc nenarušovaly hratelnost. Zároveň s vydáním hry byl také vydán patch 1.1, který opravoval především špatné zobrazování textur. S opravou technické stránky hry přišli také patche 1.2 a 1.3.

    Nyní bych se ale zastavil u patche 1.3.1. Jak po vydání Skyrimu fanouškové zjistili, Skyrim (ať šlo o PC, XBOX nebo PS3 verzi) využíval pouze 2 GB paměti RAM. Okamžitě po tomto zjištění se začala objevovat spousta pluginů, které si dali za cíl toto napravit. Za všechny pluginy si můžeme připomenout například Skyrim 4GB od modéra Mochtroid245 (plugin je již stažen, protože není nadále potřeba). Právě tuto slabinu opravil zatím poslední vydaný patch 1.3.1.

    Dalším opravným balíčkem, jehož beta verze je již pro PC ke stažení na Steamu (doporučuji ale počkat na oficiální, který bude odladěný), je patch 1.4. Kromě toho, že bude opravovat další spoustu chyb hry, jako první opraví také nespočet chyb v questech. Seznam změn jsem chtěl původně přeložit, ale je opravdu velmi dlouhý a obsahuje názvy úkolú, proto, koho zajímá seznam změn, kompletní výpis je ZDE.

 

Creation Kit

    Původně Bethesda slibovala vydání Creation Kitu do konce loňského roku. To se ale nepovedlo a tak čekáme dál. Před několika dny ale Bethesda informovala, že Creation Kit už prochází závěrečným testováním a probíhají závěrečné konzultace s modéry, aby byla tato nejočekávanější utilitka pro Skyrim co nejlepší. Creation Kit bude také propojen se službou Steam Workshop.

    Creation Kit vyjde zároveň s oficiální verzí patche 1.4.

 

Fan tvorba

    Rád bych tu postupně zveřejňoval odkazy na tu nejlepší fan tvorbu ke Skyrimu, na kterou narazím. Dnešní video proto berte jako malou ukázku toho, co by se tu postupně mohlo objevovat.

    Dnešní video se jmenuje Ode to Skyrim (= Óda na Skyrim). Najdete v něm překrásné záběry a úžasnou hudbu. Na toto video kromě jiného odkazovala Bethesda ve skupině The Elder Scrolls na facebooku.

 

 

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1333