The Elder Scrolls V: Dawnguard pro PC a PS3 zatím nebude!

27.07.2012 17:11

 

    Bethesda Softworks si v poslední době až nebezpečně zahrává se svými fanoušky hrajícími na jiných platformách, než je Xbox 360. Po prohlášení, že "DLC pro The Elder Scrolls V: Skyrim s názvem Dawnguard vyjde s časovou exluzivitou pro Xbox 360" si všichni mysleli, že vše půjde jako obvykle. To znamená, že Microsoft si zaplatil 30 denní exkluzivitu a pak se DLC objeví i na ostatních platformách. Připoměňme si ještě, že toto DLC vyšlo pro Xbox 360 26. června.

    Každý, kdo umí počítat se tedy velmi jednoduše dopočítá toho, že právě včera (26. července) vypršela časová exkluzivita pro Xbox 360 a  nic DLC nebránilo v tom objevit se i pro další platformy - tedy PC a PS3. Nic se ovšem nedělo a tak to nedočkavým fanouškům nedalo a začali bombardovat dotazy na Twitteru marketingového ředitele Bethesdy Peta Hinese. Ten však odpověděl takto:
 

 

Volně přeloženo: "Neoznámili jsme vydání Dawnguardu pro žádnou jinou platformu ani jsme pro toto nestanovili žádný termín. Pokud se ovšem objeví nějaké nové informace, slibuji, že vám je povím."

Později ještě dodal, že fanoušci "nemohou očekávat/vyžadovat dnes něčeho, co nebylo oznámeno", ale na druhou stranu "netvrdí, že k oznámení Dawnguardu pro PC a PS3 nikdy nedojde".

 

    Pro pořádek ještě dodejme, že v oficiálním oznámení Bethesdy se skutečně o vydání Dawnguardu pro platformy PC a PS3 skutečně nic nepíše.

    Co z toho tedy vyplývá? V současnosti jen jediná věc. Pokud si chcete Dawnguard zahrát už nyní, utíkejte do obchodu a kupte si Xbox 360 (pokud ho ještě nemáte) a kupte si Skyrim i s DLC. Pokud jste ale věrní své platformě (ať už PC nebo PS3), budete si muset zkrátka počkat, protože asi ani v Bethesdě zatím neví, kdy (jestli vůbec) Dawnguard pro tyto platformy vyjde.

 

    Ať už to bude tak, či jinak, diskuzní fóra se začínají plnit naštvanými reakcemi a myslím si, že takovýto tah rozhodně značce The Elder Scrolls neprospěje. Firmy, které upřednostňují hráče jedné platformy před jinou zkrátka dnes v kurzu nejsou.

 

    Na závěr ještě napravuju resty a přidávám několik oficiálních screenshotů:

 

 

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334