Sony představilo v Berlíně nové telefony a tablet

29.08.2012 17:25

    Před několika okamžiky skončila na veletrhu IFA v Berlíně tisková konference Sony. Ta mnohé přinesla, bohužel také mnohé nepřinesla. My se nyní seznámíme s novinkami v mobilním segmentu.

 

Xperia T - nástupce oblíbeného i zatracovaného "Ska"

    Ano, Xperia T je novou vlajkovou lodí společnosti Sony. Srdcem tohoto telefonu je (bohužel) dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8260 o taktu 1,5 GHz na jádro, kterému ve svižnosti bude pomáhat 1 GB paměti RAM. Pro fotografy nabídne telefon 13 Mpx fotoaparát s čipem Exmor R (je velká škoda, že Sony rovnou nenasadilo novější generaci - Exmor RS), přisvětlovací diodou a hardwarovou spouští. O kvalitní zobrazení se bude starat displej s rozlišením 720 x 1280 px o velikosti 4,55" a své výtvory budete movi ukládat buď do 16 GB paměti telefonu, nebo na paměťovou kartu. Telefon bude z výroby vybaven Androidem 4.0 ICS, který se bude ovládat pomocí standardní trojice kláves na displeji.

    Co se portové výbavy týče, najdeme zde standartní microUSB a miniHDMI porty. Dále má telefon také WiFi, Bluetooth, NFC a DLNA.

 

 

 

Xperia V - Velký výkon, menší displej

    Tento telefon je vlastně přepracovanou verzí Xperie S s trojicí ovládacích tlačítek na displeji. O dostatečný výkon se bude opět stará dvoujádrový procesor Qualcomm tentokrát ale MSM8960 o taktu 1,5 GHz na každé jádro doplněný 1 GB paměti RAM. Displej má opět HD rozlišení (720 x 1280 px), jen se trochu zmenšil - jeho velikost se zastavila na 4,3". Telefon disponuje opět 13 Mpx fotoaparátem, 8 GB vnitřní paměti doplněnými slotem pro paměťové karty. Dále je výbava obdobná jako u Xperie T.

    Navíc na rozdíl od Xperií S a T má V ještě certifikace IP 55 a IP 57 - je tedy vodě a prachu odolný.

 

 

 

Xperia J - Dostatečný základ

    Nyní se dostáváme k tomu nejlevnějšímu, co dnes Sony představilo. Xperia J je vybavena jednojádrovým procesorem o taktu 1 GHz, který je doplněn 512 MB paměti RAM. Displej se nám zmenšil na příjemnou velikost 4" a rozlišení se zmenšilo na 480 x 854 px. Fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a své výtvory budete moci ukládat buď do 4 GB paměti telefonu nebo na paměťovou kartu. Telefon se do prodeje dostane opět s Androidem ve verzi 4.0.

 

 

 

 

 

Xperia Tablet S - Nevšední kousek

    A dostáváme se k tomu poslednímu a, pro mě osobně, nejzajímavějšímu z toho, co dnes Sony v mobilním segmentu představilo. Nejdříve ale trocha čísel. Srdcem tabletu je procesor NVidia Tegra 3, kterému sekunduje 1 GB operační paměti RAM. Displej má (poněkud nevšední) velikost 9,4", jeho rozlišení je 1280 x 800 px a je vyroben technologií IPS. Šasy tabletu budou kombinované: plast + hliník, což by mělo zajišťovat větší "pevnost" celého zařízení. Doprodeje se dostane ve verzích s 16, 32 a 64 GB interní paměti a s Androidem 4.0 s příslybem brzkého updatu na Android 4.1. Cena za 32 GB verzi by měla být 600 USD.

    Tablet disponuje také zvíšenou odolností proti vodě. Kromě samotného zařízení se doprodeje dostane velké množství příslušenství např. nejrůznější stojánky, přípojná QWERTY klácesnice, obaly, portové korekce (na USB 2.0 atd.)...

 

 

 

Závěr

    Sony na veletrhu IFA v Berlíně představilo zajímavá zařízení, která si místo na trhu určitě najdou a to hlavně díky nápaditému designu, který vychází z úspěšného modelu Xperia Arc. Za částečné zklamání bych ale považoval neuvedení telefonu s čtyřjádrovým procesorem, což je určitě velká škoda, kterou však výrobce snad v nejbližší době napraví.

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334