The Elder Scrolls V: Skyrim News #31

15.12.2011 16:41

    Dnes jsem si pro Vás připravil několik postřehů a obrázků ze Skyrimu. Neš tu tačnu rozebírat hru samotnou, řekl bych něco k obrázkům. Ty vznikly během mého hraní a jsou vytvářeny při nastavených Ultra detailech. Obrázky si samozřejmě můžete kliknutím zvětšit na originální velikost (1366x768p).

 

    Nyní ale ke hře jako takové. Kdybych měl porovnávat Skyrim a Oblivion, řekl bych, že je to obrovský skok kupředu. Když ale Skyrim porovnám s ostatními hrami tohoto roku, je to už horší.

 

    Po grafické stránce totiž není ničím oslnivým a dle mého názoru v některých chvílích zapadá až do slabšího průměru a dokonce jej překonává Oblivion. V jiných momentech je ale tak graficky na výši, že málokterá hra mu může konkurovat.

    Všeobecně bychom mohli říci, že Skyrim je hrou plnou rozporů, kterým bych se velmi rád věnoval v dalších článcích. Nyní ale jen krátce.

 

    Minimalistické řešení herního menu se mi velmi líbí (suběktivní názor, tak mě prosím nekamenujte). Z grafického pohledu je velmi povedené. Co je ovšem problém je ovládání, které řádně nefunguje ani na konzolích.

 

    Věcí, kterou bych zase velmi vyzdvihl je Radiant Story, který funguje perfektně. Máte totiž prakticky nevyčerpatelnou zásobu úkolů. Jistou nevýhodou je pak ale jistá míra stereotipu, který se u takových úkolů zákonitě musí dostavit.

 

    Posledním, co bych zmínil je zabugovanost, o které se nyní velmi mluví. Za sebe musím říct, že za celou dobu hraní jsem narazil poute na dva tipy bugů a to pouze třikrát. Prvním bugem bylo nezobrazování vodní hladiny, se kterým jsem se setkal ve dvou lokacích. Stačilo ale kru vypnou a zapnout a vše bylo v pořádku. Druhý bug je bohužel trvalejší. Objevuje se u zbroje Zapřísáhlých, kde u pravé boty chybí textura na patě a není dotažená textura rukou k rukavicím. S jinými bugy jsem se i přes absenci veškerých patchů nesetkal.

 

    Nyní ale screenshoty. Ty jsou v rozlišení 1366 x 768 px (HD) z PC verze Skyrimu nastavené na nejvyšší detaily. Obrázky kliknutím opět zvětšíte na originální velikost.

 

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334