The Elder Scrolls V: Skyrim - 3. DLC je už na cestě?

16.10.2012 19:02

   Bethesda ještě do našich končin nedostala ani DLC Dawnguard a Hearthfire a už se objevují první průniky informací o DLC novém. Podle všech informací se bude jmenovat Dragonborn a máme se na co těšit.

 

    Společnost Bethesda Softworks si v posledních měsících nebezpečně zahrává s věrností svých fanoušků. Nejprve jsme tu měli dlouhé tahanice s vydáním DLC Dawnguard pro PC a PS3. To sice již pro PC vyšlo, ale v mnoha regionech včetně České republiky není stále dostupné; o vydání pro PS3 snad ani nemusíme mluvit - k tomu do dnešních dnů nedošlo. Dále se tu objevilo DLC Hearthfire, kde jste si mohli postavit svůj vlastní dům. Bohužel i zde je situace podobná. DLC v ČR zatím není k dospozici.

    Do všech těchto problémů Bethesda včera vydala BETA Patch 1.8. Ten naprvní pohled sice přináší jen opravy bugů a úpravy stability. Pokid ale prozkoumáte soubory pořádně, objevíte několik zajímavostí. Toto také udělali američtí fanoušci, kteří se o své poznatky neváhali podělit.

 

Rozbor kódu

    BETA Patch 1.8 aktualizuje v PC soubor data\interface\Translate_english.txt. Pokud jej prozkoumáte, narazíte na následující část kódu:

 

$Crafting_$DLC2ArmorBonemold BONEMOLD
$Crafting_$DLC2ArmorChitin CHITIN
$Crafting_$DLC2ArmorNordic NORDIC
$Crafting_$DLC2ArmorStalhrim STALHRIM
$Dragonborn Quests Completed Dragonborn Quests Completed
$DRAGONBORN_ESMName Dragonborn
$DOWNLOADABLE CONTENT_PS3 DOWNLOADABLE CONTENT

 

    Z tohoto kousku kódu vyplývá, že hra má obsahovat kostěnou zbroj (bonemold), chitinovou zbroj (chitin), nordskou zbroj a stalhrimskou zbroj. Nepřipadá vám to nějaké povědomé? Ano, tyto zbroje můžete znát z The Elder Scrolls III: Morrowind.

    Máme tu ale další soubory. Nyní se podíváme na update.bsa\interface\exported\hudmenu.gfx a quest_journal.gfx. Tyto soubory obsahují několik obrázků, které jsou zobrazeny níže:

 

 

Samozřejmě, že každý z těchto obrázků má své názvy. Od horního obrázku ve směru hodinových ručiček jde o Telvanni Tower, To Solstheim, Raven Rock, Castle Karstaag, Standing Stones, To Skyrim, Miraak Temple. Obrázek úplně dole je pak hlavička pro novou questovou linii.

    Další část kódu ze souboru update.bsa\interface\startmenu.swf\startmenu.as pak opět potvrzuje, že půjde o stažitelný obsah v podobě DLC:

 

MainList.entryList.push({text: "$DOWNLOADABLE CONTENT" + (iPlatform == 3 ? "_PS3" : ""), index: StartMenu.DLC_INDEX, disabled: false});

 

    No a na závěr to nejlepší - v soupisu animací v souboru update.bsa\meshes\
animationsetdatasinglefile.txt
 přibyly následující záznamy:

 

DragonMountedDualMagic.txt
DragonMountedDualStaff.txt
DragonMountedMLhSolo.txt
DragonMountedMLhStaff.txt
DragonMountedMRhSolo.txt
DragonMountedMRhSolo_ShieldOrTorch.txt
DragonMountedMRhStaff.txt

 

Tyto záznamy vypovídají o přidání animací pro let na drakovi.

 

Závěr

    Bethesda Softworks si už před vydáním Skyrimu zaregistrovala název Dragonborn, jde tedy jen s těží určit, zda se bude nové DLC opravdu jmenovat The Elder Scrolls V: Dragonborn, či ne. Ikdyž informace z kódu aktualizace tomuto názvu nahrávají, byl bych spíše skeptický a řekl bych, že finální název bude jiný.

    Co je ovšem nesporné je fakt, že vehře se objeví věci a lokace známé z The Elder Scrolls III: Morrowind a rozhodně se máme na co těšit. Z informací vyplývá, že se s největší pravděpodobností podíváme do Morrowindu a přibyde možnost osedlat draka i mimo hlavní questovou linii.

    Nezbývá nám tedy nic jiného, než čekat a doufat, že Bethesda nic nepokazí a DLC se i v našich končinách dočkáme co nejdříve!

 

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334