The Elder Scrolls V: Dawnguard pro PC a PS3 vyšel - pro ČR ale zatím nebude!

03.08.2012 12:01

 

    Bethesda je opravdu dobrá v mlžení. To také dokazuje vydání datadisku Dawnguard pro The Elder Scrolls V: Skyrim pro PC a PS3 ke kterému došlo dnes v nočních hodinách u příležitosti QuakeConu 2012. Pokud jste si ale koupili Skyrim v ČR, budete mít zatím smůlu. Proč?

 

    Důvod je jednoduchý - Dawnguard není dostupný pro kopie Skyrimu, které obsahují i českou lokalizaci od Cenegy. Cenega se už před nějakým časem vyjádřila, že plánuje Dawnguard "počeštit", ale od té doby žádné další informace nepřišly. Spekuluje se také o způsobu šíření DLC - Cenega totiž bojovala za prodej na DVD nosičích, zatím co Bethesda chtěla online prodej na Steamu.

 

    Jak se bude situace vyvíjet uvidíme v nejbližších dnech. V každém případě tato situace rozčílila české fanoušky této série ještě víc, než prohlášení Bethesdy minulý týden a tak se fóra opět plní naštvanými komentáři.

    

    Dawnguard se na Steamu prodává za 19,99 € a je dostupný pouze z IP adres, které nejsou lokalizovány v ČR. Adresa na Steam je: https://store.steampowered.com/app/211720/ Pro ty, kteří neměli takové štěstí jako já přidávám obrázek (kliknutím jej zvětšíte na plnou velikost):

 

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334