Elder Scrolls Fan Art #02

14.08.2013 13:31

    Ano, opět nadešel ten správný čas a je tu další článek ze série Skyrim Fan Art, kterou tímto zároveň přejmenovávám na Elder Scrolls Fan Art. Pamatujete si ještě, jak jsem zde před necelým rokem psal o uživatelce YouTube s nickem Malukah? Pokud ano, pak vás jistě dnešní článek potěší. Za rok se toho mnoho stalo a tak bych chtěl opět shrnout její novou tvorbu, která se týká nejen Skyrimu.


 

    Jak jsem již uvedl v úvodu dnešního článku, řeč bude o Malukah. Pokud někdo náhodou nečetl minulí článek o této vskutku nadané hudebnici, určitě by se na něj měl podívat.

    Nejprve bych rád připomněl, kdo vlastně Malukah je. Na svém blogu o sobě prozrazuje, že má ráda hudbu a PC hry. Svůj blog založila před více než dvěma lety, aby si psaním pomohla od malé závislosti na World of Warcraft. Má pocit, že psaní si s lidmi, kteří hry a hudbu tvoří, jí pomáhá lépe si uvědomit a docenit práci, kterou dělají. Vystudovala Berklee College of Music, dva obory a to Hudební produkce & zvukař a Filmová hudba. Během několika posledních let měla možnost vytvářet hudbu pro hry pro iPhone, Android a Flashové hry. Vytvořila také hudbu pro krátké filmy a hudební knihovny. Svou práci má ráda.

    Mezi fanoušky The Elder Scrolls V: Skyrim ji jako první proslavila skladba The Dragonborn Comes (Drakorozený přichází), která původně pochází právě ze Skyrimu. Následovaly písně Age of Aggression (Věk útoku), Age of Oppression (Věk útlaku) a Tale of the Tongues (Příběh jazyků).

    Všechny tyto písně slavili velký úspěch, takže se nikdo nemohl moc divit, když si právě Malukah pozvalo studio ZeniMax, aby zazpívala své písně na zastávce Elder Scrolls Online Food Trucku v Austinu. Pokud vás ESO Food Truck zaujal, určitě se podívejte na odkaz výše. V Austinu byl například takovýto jídelníček.

    Malukah zazpívala mnoho písní včetně Ragnar the Red (Ragnar Rudý). Celé představení můžete shlédnout na videu níže.
 


 

    V Austinu také zazněla jedna nová skladba, jíž jsme se na YouTube dočkali o něco později. Napsala ji sama Malukah speciálně pro The Elder Scrolls Online. Jmenuje se Beauty of Dawn.
 


 

    Malukah se samozřejmě nevěnuje jen The Elder Scrolls, ale je známá také pro tvorbu k dalším hrám. Mezi první takováto díla patří její skladba Reignite napsaná na poctu herní trilogii Mass Effect a hlavnímu hrdinovi Shepardovi (popř. Shepardové). Při tvorbě byly použity skladby ze soundtracku Mass Effectu a to konkrétně Leaving Earth, I Was Lost Without You, Mass Effect Theme, A Future for the Krogan a The Citadel. Výsledek je opravdu úžasný. Posuďte sami...
 


 

    Ještě chvíli zůstaneme u MMORPG her. Malukah totiž také nazpívala píseň Faer Not This Night ze hry Guild Wars 2. Skladba je tentokrát netradičně bez kytary, jen s houslemi a klavírem.
 


 

    Posuňme se ale dál. Jak ti, kteří Malukah sledují na facebooku nebo twitteru určitě vědí, kromě The Elder Scrolls a Mass Effectu patří mezi její nejoblíbenější hry také Halo. Proto bez odpovědi nemohlo dlouho zůstat vydání traileru k Halo 4. Skladba, kterou Malukah napsala, se jmenuje Frozen Sleep a k jejímu vytvoření byly použity skladby Never Forget (Halo 3), Halo Theme, Halo Theme Intro a Arrival. Výsledek je opět úžasný.
 


 

    Nechme ale už počítačové hry být a podívejme se na poslední dvě skladby, které Malukah nazpívala. Tou první je Rains of Castamere (Deště Castamere), kterou můžete znát ze seriálu Game of Thrones (Hra o trůny).
 


 

    Tou poslední je pak Misty Mountains z Hobita.
 


 

    Tak a to je pro dnešek všechno. Pokud se vám tvorba Malukah líbila, určitě se podívejte na její webové stránky, sledujte ji na Facebooku, Twitteru a nezapomeňte si zapnout odběr na YouTube.

    Doufám, že jste si dnešní článek, který je (pokud nebudu počítat recenzi Skyrimu, která byla psána jako školní slohová práce) vlastně prvním článkem na webu po půl roce, užili a doufám, že další napíši dříve než za dalšího půl roku.

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334