Dny Země s Hvězdárnou DK v Uherském Brodě

18.04.2012 20:13

   Na úvod článku bych se rád omluvil za dlouhou přestávku v aktualizacích webu, která byla způsobená jednak problémy s poskytovatelem připojení k internetu a také tím, že v poslední době mám na starost čtyři weby a jednoduše nestíhám. V nejbližší době by se ale situace měla alespoň trochu uklidnit, takže aktualit opět přibyde.

 

    Už je to poměrně dlouho, co jsem se tu naposledy oficiálně zmiňoval o Hvězdárně Domu kultury v Uherském Brodě. Důvodů je hned několik - ty ale necháme stranou. Proč ji ale najednou zmiňuji a dokonce jí věnuji celý regulérní článek? Je to proto, že právě jeden z oněch čtyř webů, které v současnosti spravuji je i ten její a docela mě mrzí, že popularizace hvězdárny je více-méně veškerá-žádná. Z tohoto důvodu jsem se to rozhodl změnit a prosadit systém popularizace kde to jen jde.

 

    Dnes bych vás rád pozval na Dny Země s Hvězdárnou DK v Uherském Brodě. O co vlastně jde? Jistě víte, co akce Den Země je (pokud ne, dovíte se to třeba zde). Hvězdárna se v rámci akcí k tomuto dni letos (jako ostatně každoročně) prezentuje hned na několika místech. Kde nás v tyto dny najdete? Více v přehledném seznamu:

 

  • Pátek 20.4.2012 - Den Země v Uherském Hradišti

  • Pátek 20.4.2012 - Každopáteční otevírací večer na hvězdárně v Uherském Brodě

  • Neděle 22.4.2012 - ZOO Zlín - Lešná - najdete nás v areálu ZOO poblíž celoročního vstupu

  • Úterý 24.4.2012 - Den Země v Uherském Brodě

 

A co bude k vidění?

Při pátečním pozorování na hvězdárně vás provedeme areálem a (za příznivých podmínek) vás také "provedeme" po noční obloze.

Na ostatních akcích (Dny Země & akce v ZOO Zlín) vám předvedeme některé menší dalekohedy, přes které se budete moci podívat na Slunce (jen za příznivých podmínek), poskytneme Vám informace o hvězdárně a zodpovíme případné dotazy ohledně astronomie a hvězdárny.

 

Přijďte se na nás podívat!

Web hvězdárny: https://www.hvezdarnaub.cz

Pozor!

V novém a snad i lepším nás nyní najdete na webu https://kupsikrecka.cz. K tomuto kroku došlo z důvodu převodu webu k jinému poskytovateli hostingu a tato stránka již bohužel nebude aktualizována. 

Autor webu - Vít Valečka

Anketa

Líbí se vám nový vzhled, nebo jste byly spokojenější se starým?

Celkový počet hlasů: 1334